Поп-фолк изпълнителите като QA или един по-различен поглед върху песните им

April 1st, 2014 by ognyan Leave a reply »

Поп-фолк изпълнителите често са обвинявани, че с помощта на песните си спомагат за все по-голямото изпростяване и оглупяване на на нацията. Но ако се опитаме да прочетем между редовете на песните им, може да открием един по-дълбок смисъл, който всъщност разкрива тяхната дълбока душевност и мисъл на тест инженер.
Например в следния текст на Азис “Напипай го, в ръцете твои нека то да си играе” – очевидно става въпрос за функционално тестване на мобилно приложение, вероятно игра, над която той отделя безсънни нощи в опит да подобри usability частта, а следния текст от същия изпълнител “Дръж го здраво, дръж го и недей го пуска.” идва да покаже загрижеността му за устройствата, които лесно могат да бъдат изтървани на земята.
Друг популярен изпълнител от недалечното минало “Тутурутка” с част от песента “На теслата дръжката” а именно: “Инструмента я й покажи, как въртиш много здраво ти” несъмнено говорим за за тестване поведението на дивайса при ротация от landscape mode към portrait mode, което е от ключово значение за някои приложения.
Сред по-модерните изпълнители се откроява и Андреа и нейното “Късай етикета, дай, дай, щом съм ти в ръцете, ползвай ме докрай”, което както и да го погледнем си е форма на лоад тестинг.
А за какво друго освен за тестване на Angry Birds си е мислил Милко Калайджиев подръпвайки характерния си мустак преди да изпее “Я елате пиленца при батко”.
Може да продължим с примерите но в края на краищата следва да заключим, че не трябва в бъдеще да гледаме лекомислено на поп-фолк изпълнителите.

___________________________________________________________
По време на написването на този текст няма пострадали QA или поп-фолк изпълнители. Министерството на Културата (трябва да) предупреждава, че прекаленото слушане на чалга може да има необратими последици

Advertisement

Leave a Reply

View Ognyan Petkov's profile on LinkedIn